Hva kan vi lære av et firma som driver med hudpleie

Norsk økologisk hudpleie
Fra starten av var fokuset på REN hudpleie, du ser fokuset på 2 glass vann.

Det startet med et personlig problem, som det ofte gjør med grundere: I dette tilfellet sterk atopisk eksem og problemer med reaksjoner fra kjente hudpleieprodukter. Senest var dette omtalt i programmet «FBI» vinteren 2018. Det er mange som ikke tåler stoffene som tilsettes i mange merkers hudkremer etc.

Marina fikk utslett og fant ut at hun ikke kunne bruke hudpleieproduktene hun kjøpte i vanlig butikk. Hun tålte dem ikke. Så hun begynte å lete etter ingredienser hun kunne burke på sin hun, og hun brukte lang tid på å utvikle det hun selv kunne bruke: en olje med mange ingredienser i. Hun tålte den, og hunden ble bra igjen. Dermed fortsatte hun å lage den og bruke den selv.

Et hudpleie firma blir til

Men venner og familie fikk det med seg, og de også ville prøve denne oljen. Den fungerte! Huden ble bra igjen. Dermed begynte folk å kalle den «mirakeloljen». Til slutt produserte hun en god andel mirakelolje for andre. Hun og mannen bestemte seg derfor for å starte ordentlig produksjon, og selge denne. Navnet ble «MarinaMiracle», og de fokuserte kun på økologisk og ren hudpleie som i dag.

På slutten av 2013 kjøpte de domenet marinamiracle.no og begynte salg av sin egen hudpleie i 2014. De hadde utviklet ansiktsserum, vippeserum og solgte dette. Veldig tidlig skrev de også bruksanvisning for bruk av ansiktsolje. Et søk på nettet viser at bloggere og andre testet produktene, og likte dem. Dét er et godt utgangspunkt for suksess.

Siden har dette bygget seg større og større. Marina valgte å slutte i jobben sin for å bygge selskapet større, og større har det blitt. Stein på stein, eller kanskje jeg skal si «olje på olje». I tillegg har de utviklet en ansiktskrem som er populær.

Det hele startet med at hun fant en løsning på sitt eget problem, og nå har hun presentert og selger løsningen til andre med det samme problemet. Kundene «står i kø» og kjøper igjen og igjen. For hun fant en løsning som var så god at folk vil ha den. Produktet selger seg selv gang på gang. Venner anbefaler venner å bruke det. Det er slik du kan bygge god business.

Så hva kan du lære av dette?

  1. Identifiser et problem som mange har (finn din nisje)
  2. Finn en unik og best løsning på problemet
  3. Finn en salgskanal som treffer ditt marked.

Dette er et godt råd for business!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *