Konkurransefortrinn gjennom bedre konflikthåndtering?

Konflikthåndtering på jobbenJa, og det er ikke bare på ett felt: Ved å ha god konflikthåndtering på jobben og konfliktløsning som en del av bedriftens kultur og verktøykasse, så fører det med seg bedre miljø, bedre effektivitet og gjennom det bedre konkurransefortrinn.

Som videoen oppsummerer:

  1. faglighet og konkurransefortrinn
  2. trygghet og rettferdighet
  3. bedre psykisk helse og trivsel
  4. færre sykemeldinger
  5. mindre motvilje og sabotasje blant bedriftens ansatte

Altså: Konflikter som tas hånd om, og helst på så tidlig stadium som mulig, fører til at mennesker i din bedrift kan bruke sin tid og energi på å bli ennå flinkere rent faglig – og dermed gi din bedrift større konkurranseevne.

Alle vet hvor mye energi som går med til å tenke på og opptre i en konflikt. Det er utmattende. Tennk at du får vekk alle store konflikter, og også redusert de små til å bli færre og mindre. Ringvirkningene av dette er store.

Det gir mer trygghet i jobbdagen, og oftest bedre psykisk helse og trivsel. Resultatet er færre sykemeldinger, bedre effektivitet på jobben og mer glede. Dette motvirker medarbeidernes bevisste eller ubevisste motvilje «mot ledelsen», og fører til at alle yter bedre.

Har du opplevd at høyt konfliktnivå på en jobb har ført til dårligere miljø og mindre effektiv jobbhverdag? Hva var evt. løsningen for deg? 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *