Lyst til å lage hjemmeside selv – eller ikke?

Det finnes mange løsninger for å lage hjemmeside. Du kunne prøvd Joomla, WordPress eller Drupal som alle sammen er Open Source. Men det krever at du setter deg inn i en del tekniske ting, og det er vel ikke det du vil når du skal starte opp et firma.

Med EasyEdit kan du lage hjemmeside selvDet er viktig at du bruker tiden din og pengene slik at du får mest mulig igjen. I dette tilfellet er tid penger, og du har godt av å spare tiden.

I dag vil jeg derfor anbefale deg å titte på EasyEdit.no. Det er en norskutviklet hjemmesideløsning der du kan lage hjemmeside enklere selv. Du starter med å velge et design og et oppsett du ønsker deg. Deretter tilpasser du dette slik at du kan bruke din logo, dine farger etc.

Det er enkelt å bytte ut menypunkter, slette og legge til osv. Det er også enkelt å sette opp sidene slik du vil.

Det er lekende lett faktisk. Du rett og slett drar inn «striper» og deretter kan du dra inn nye elementer inn i stripene. Det blir litt som å bygge en tegneserie. Man drar inn en stripe med f.eks 3 kolonner. Deretter kan man dra inn en type bilde til første kolonnen, En overskrift og en liten tekst til neste kolonne, og f.eks en video i tredje kolonne. Man kan når som helst gjøre om på bredder etc.

Du kan enkelt redigere med ferdige oppsettI tillegg er det slik at det du ser er det du får. Kort fortalt. Det er noen ting som hentes inn (apper kalles det) som ikke vises i Direkte-redigeringen, men ellers er det flott.

Som sagt er det ikke open source. Derfor koster det også litt å bruke det. Men ikke mer enn i skrivende stund kun 3300/ år. Det er altså 275/ mnd i gjennomsnitt. For det får du ikke bare en hjemmesideløsning, men også daglige backups og norsk kundesupport.

Sjekk ut EasyEdit.no og se om det er en tjeneste du vil like å bruke.

Konkurransefortrinn gjennom bedre konflikthåndtering?

Konflikthåndtering på jobbenJa, og det er ikke bare på ett felt: Ved å ha god konflikthåndtering på jobben og konfliktløsning som en del av bedriftens kultur og verktøykasse, så fører det med seg bedre miljø, bedre effektivitet og gjennom det bedre konkurransefortrinn.

Som videoen oppsummerer:

  1. faglighet og konkurransefortrinn
  2. trygghet og rettferdighet
  3. bedre psykisk helse og trivsel
  4. færre sykemeldinger
  5. mindre motvilje og sabotasje blant bedriftens ansatte

Altså: Konflikter som tas hånd om, og helst på så tidlig stadium som mulig, fører til at mennesker i din bedrift kan bruke sin tid og energi på å bli ennå flinkere rent faglig – og dermed gi din bedrift større konkurranseevne.

Alle vet hvor mye energi som går med til å tenke på og opptre i en konflikt. Det er utmattende. Tennk at du får vekk alle store konflikter, og også redusert de små til å bli færre og mindre. Ringvirkningene av dette er store.

Det gir mer trygghet i jobbdagen, og oftest bedre psykisk helse og trivsel. Resultatet er færre sykemeldinger, bedre effektivitet på jobben og mer glede. Dette motvirker medarbeidernes bevisste eller ubevisste motvilje «mot ledelsen», og fører til at alle yter bedre.

Har du opplevd at høyt konfliktnivå på en jobb har ført til dårligere miljø og mindre effektiv jobbhverdag? Hva var evt. løsningen for deg?